Filter

Alles op een rij

19 okt 16:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Pieper Mobiel

19 okt 17:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Pieper Mobiel

Huisgemaakte verse frietjes vanuit de Pieper Mobiel. Geserveerd in de authentieke puntzak met klassieke sauzen. Inclusief het enige echte houten vorkje.

De Pieper Mobiel is een prachtige mobiel aardappel die is ontworpen door kunstenaar Sander Grooten. Patat bakken tot kunst verheven. Dat moet je proeven.

Kroeg, Schavuytentapje en Roots ballen

19 okt 17:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Kroeg, Schavuytentapje en Roots ballen

Ons eigen BurlBier is, samen met andere speciaalbieren, te vinden in de Schavytenkroeg én je kunt het ook zelf tappen op het Schavuytentapje. Bij (Roots)bier horen ballen. En nee, het lijkt ons veiliger dat je die niet zelf bakt. De bieren hebben een eigen kroeg, de ballen een eigen tent. De 'Ballentent'. Biertje, balletje, bluesmuziek..... Roots is AAN.

Meisjes van de Wijn

19 okt 17:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Deze meisjes vertellen je alles over wijn. Je komt ze tegen met verrassende wijnen. Je hoort het verhaal bij de wijn en kunt natuurlijk alles proeven. Ook voor een advies over een passende wijn bij jouw hapje ben je welkom. Druifje erbij?

De snelste manier om kennis te maken met de Meisjes van de Wijn is deze video van 38 seconden.

Meisjes van de Wijn from Milan on Vimeo.

 

Hete Bliksem

19 okt 17:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Hete Bliksem

Hete Bliksem gaat voor stevig en puur, ouderwets lekker met de bite van nu. Deze winnaar van de 24kitchen award geeft de ultieme finishing touch met de hout gestookte BBQ/Smoker. En alles echt ‘old school’ homemade en hot, hot, hot. Donders en bliksems; da’s lekker zeg!

De lekkerste ambachtelijke en biologische worst, Hollandse biefstuk, hete BBQ ribs, bliksemse röstiballetjes, broodje warme beenham of hete kip en meer… De rijdende keuken heeft als basis de beste Hollandse streekproducten gecombineerd met een chef die op ambachtelijke wijze kan koken. Uiteraard maken ze het hele weekend de lekkerste hete bliksem (wat is dat ook alweer?) klaar. Ga mee, 40 jaar terug in de tijd!

Dikke Bertha

19 okt 17:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Dikke Bertha

Een victoriaans, op steenkolen gestookt espressoapparaat. Dat is hoe Dikke Bertha zich het best laat omschrijven. Haar koffiemachinisten nemen je mee naar de tijd van de industriële revolutie. Toen roetwolken de zon verduisterden en de mannen van staal waren. Koffie was het zwarte goud, en dat stroomt nog steeds uit Dikke Bertha.

Met stoomgeschuimde melk versneden tot cappuccino, of puur en eerlijk als espresso geserveerd – Bertha’s koffie is een hele ervaring.
Wie zin in zoet heeft geniet van de verrukkelijke Brownies, gebakken door Tante Bertha persoonlijk. Desgewenst brouwen de koffiemachinisten ook carajillo: een sterke koffie met een flinke scheut spaanse brandewijn.

Woodz Burgers

19 okt 17:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Woodz Burgers

Roots, dat is sfeer van herfst proeven. Letterlijk, op een broodje. De Woodz burger is een hap verwondering, verrassing én versterking van de inwendige mens.

Tuk Tuk Champignon

19 okt 17:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Tuk Tuk Champignon

Chique champs in bierbeslag

Crêpes Nomades

19 okt 17:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

Crêpes Nomades

Deze bijzondere Franse oldtimer, een Citroën HY, bevat een heuse Crêpes & Wafels mobiele keuken. Authentiek? Jazeker! Zowel de producten, de recepten als de kok zijn Frans. De crepes en wafels worden ‘a la minute’ gebakken en geserveerd. Makkelijk voor kinderen én voor u. Oja, ze zijn natuurlijk ook erg lekker.

Een crêpe is een Franse dunne pannenkoek. Die 'dik' belegd wordt met of zoete of hartige producten. Van een eenvoudige suiker of nutella crêpe tot een “crêpe compléte”. Bijvoorbeeld belegd met jambon de Paris, zalm of geitenkaas met honing. Ook vegetariers hebben genoeg te kiezen. Ook lekker: De Lolly Wafel. Een wafel op een stok. Met poedersuiker of gedipt in chocolade en ook met slagroom. De crêpes worden gemaakt volgens traditioneel recept uit Bretagne. Een crêpe is lekker voor tussendoor als complete maaltijd of allebei. Hoe kwaliteit is gegarandeerd. Lees waarom en bekijk het menu met zoete en hartige crêpes op de site >>

 

 

Trio Fantastiquo

19 okt 17:00 - 20 okt 2018 23:00
Beekpark

En ook acrobatiek kan niet ontbreken op Roots in the Woods: Trio Fantastiquo maakt fantastische muziek gecombineerd met circuskunsten, elke voorstelling is uniek!

Speeltijden: doorlopend op vrijdagavond en zaterdag.

Magic Herman

19 okt 19:30 - 21 okt 2018 16:00
Beekpark

Magic Herman

Kun jij goochelen? Als je vrijwilliger bent bij Magic Herman kun je ineens de meest verbluffende goochelrucs.

Goochelen met doeken, touwen, grote speelkaarten, eieren, ballonnen, Chineese ringen, Cups & balls etc. komen allemaal aan de orde.
Ook laat Herman zijn GLAZEN cups & balls zien. Geloof het of niet, balletje-balletje met echte transparante glazen!
Kortom, een act boordevol spanning, sensatie, vuur, humor en vooral veel magie.

Speeltijden: vrijdag 19.30 uur - zaterdag 11:30/15:45/17:00/18:45 uur - zondag 13:30/14:30/16:00 uur.

HoppaH

Vrijdag 19 oktober 20:00 - 20:45
Beekpark

HoppaH

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, stil te staan wanneer je kijkt en luistert naar een van de meest energieke folkbands van Nederland. HoppaH! bestaat uit een stel zeer ervaren muzikanten. Hun kleurrijke, dansbare muziek steekt af tegen de zwaarmoedige Nederlandstalige teksten van frontman Serge van Laar – relativerende poëzie die hij vol overtuiging en hartstocht brengt.

 

In de zomer van 2011 schreef Serge van Laar zijn eerste Nederlandstalige teksten over de zelfkant van het leven. Voor het contrast verzamelde hij ervaren muzikanten om zich heen om zijn teksten van een vrolijke noot te voorzien. Met Jorris Klaassen op drums, Roy Rolleman op bas, Laura Iwema op viool en Erik de Jong op accordeon was de band HoppaH! een feit. In december van dat jaar bracht de band de demo ‘Maar Ach, Maar Ja’ uit.

In 2012 werd de band uitgebreid met op klarinet Esther de Boer en op trombone Obed Brinkman – opnieuw twee heel ervaren muzikanten. Het geluid werd met de nieuwe blazerssectie nog groter en kleurrijker. In deze formatie schitterden ze op festivals als Noorderzon, FestivalderAa, Gideon, Folk veur Volk, Magneetfestival en Folk‘n’Fusion (D). Dat was slechts het begin.

In 2013 kwam het eerste album ‘HoppaH!’ uit en speelde de band meer dan vijftig keer, onder meer op nog grotere evenementen en podia als Oerol, Bevrijdingsfestival Groningen, MadNes, Hongerige Wolf, de Oosterpoort en de Horizontoer langs de Waddeneilanden.

In de jaren erna bleef de band heel actief en succesvol. Een steeds groter publiek werd bereikt, er volgden veel positieve recensies en de band speelde in binnen- en buitenland. In deze periode werd ook hard gewerkt aan een tweede album (HoppaH! #2) dat uiteindelijk werd gepresenteerd in Vera (Groningen) in december 2016. De band werd daarna nog eens uitgebreid met gitarist Jelte Posthumus en Tobias Krüger op trompet en trombone.

Door de enorme podiumervaring is de band in elke setting energiek en strak. Van de kleinste kroeg tot het grootste festivalpodium weten ze de mensen in beweging te krijgen. Het publiek verlaat zonder uitzondering de optredens van HoppaH! met een glimlach. Op volle kracht is de band onweerstaanbaar.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Zuco 103

Vrijdag 19 oktober 21:30 - 22:30
Beekpark

Zuco 103

Zuco  103, de  meest  effectieve  Afro-Electro-Samba  unit  die  er  is.  Van  de  ritmes  van  het  Braziliaanse  Noord-Oosten  tot  en  met  de  dirty  urban  sounds  van  de  grote  steden.  Simpelweg  onweerstaanbaar,  een  neo tropicalismo  verhaal  vol  venijn, soul  en  energie

Sinds  de  eerste  release  Outro  Lado  (1999)  is  Zuco  103  internationaal  bekend  en  geliefd  om  hun  pionierende  Brazilectro  geluid,  dat  met  iedere  volgende  release  verder  werd  verrijkt  met  nieuwe  invloeden.  Zuco  103  gaf  grootschalige  concerten  over  de  hele  wereld,  van  Tokyo  en  Moskou,  via  Latijns-Amerika en  terug  naar  alle  independent  hot  spots  van  de  Europese  Cosmopolis.  Etno  Chic  en  de  nieuwe  live  set  combineren  old  skool  electrosamba,  warped  funk  en  een  subtiele  onderlaag  van  melancholie.  Dit  een  comeback  te  noemen  is  een understatement:  Zuco  103  never left  the  building. Het laatste album  bevat twaalf  nummers  die  onder  de  trotse  vlag  Etno  Chic  een  hernieuwd  elan  laten  horen.  

 

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Schminken bij de kindercarrousel

20 okt 10:00 - 21 okt 2018 18:00
Beekpark

Schminken bij de kindercarrousel

Dametjes, maar natuurlijk ook heertjes, kunnen zich bij de schminkdames van De Kindercarrousel laten omtoveren in prachtige vlinders, kleurige bloemen of een gevaarlijk monster of een ‘tattoo’ laten zetten.

De dames en heren kunnen bij schminkdames terecht:

zaterdag 20 oktober: 10.00 - 18.00 uur

zondag 21 oktober: 10.00 - 18.00 uur

Zie voor meer informatie de website.

De theaterettape - all aboard, all aboard

20 okt 10:00 - 21 okt 2018 20:00
Beekpark

De theaterettape - all aboard, all aboard

Bereid je verder voor op de grootste kijkdoos die je ooit zult treffen! Ga aan boord bij rederij ‘Once in a lifetime cruises’.

Laat je onderdompelen in een nautisch beeldverhaal. Geluid, licht en special-effects maken All Aboard een belevenis voor mensen van alle leeftijden! Speeltijden: doorlopend.

Roots Yoga

20 okt 10:30 - 21 okt 2018 11:00
Beekpark

Roots Yoga

Rol je matje uit tussen de herfstbladeren en ontspan. Voor kinderen is er ook een yogasessie!

Tip: neem je eigen matje, handdoek of Perzisch tapijtje mee. Na deze vitale yogasessie dartel je als herboren over het festivalterrein! Kopje thee of koffie
krijg je er gratis bij. Tijden: op zaterdag en zondag van 10.30 tot 11.00 uur.

Sam & Joyce - Het Trollenavontuur

Zaterdag 20 oktober 11:00 - 16:30
Beekpark

Sam & Joyce - Het Trollenavontuur

In Het Trollenavontuur wordt in een handgemaakte, magische poppenkast met handgemaakte vriendelijke trollen het avontuur van kleine Trol verteld.

Kleine Trol wil graag weten waarom trollen in steen veranderen als ze in de zon komen. Zullen ze een antwoord vinden? Als we maar niet per ongeluk in steen veranderen onderweg naar een antwoord…

Speeltijden zaterdag 20 oktober: 11:00/13:45/16:30 uur. De prijs is 2 muntjes, en kinderen krijgen daar een glaasje limo bij.

Deze voorstelling is onderdeel van het Orpheus kindertheater

Klimbos Rootsjbaan

20 okt 11:00 - 21 okt 2018 19:00
Beekpark

Zweef door het Beekpark. Of is naar beneden rootsjen een betere beschrijving? In ieder geval vlieg je door de lucht. Dat wil je niet missen.

Tijden: doorlopend op zaterdag 20 en zondag 21 oktober.

Wildeman masker maken

20 okt 11:00 - 21 okt 2018 19:00
Beekpark

Wildeman masker maken

Wordt jij de Wildeman van de Veluwe? Maak een masker en jij bent in ieder geval een van de Wildemannen op de Veluwe.

Tijden: doorlopend op zaterdag 20 en zondag 21 oktober.

Pop the Corn and make your meal

20 okt 11:00 - 21 okt 2018 19:00
Beekpark

Pop the Corn and make your meal

Bak ze bruin. Die maiskorrels en het deeg. Om ze daarna lekker op te smikkelen. En ontdek tegelijk hoe brood en popcorn worden gemaakt.

Je kunt pocorn en brood bakken op zaterdag 20 en zondag 21 oktober van 10.00 ot 18.00 uur.

Fotocredits: Caroline van der Waal

Apenheul klim- en klauterbos

20 okt 11:00 - 21 okt 2018 19:00
Beekpark

Apenheul klim- en klauterbos

Kom de aap uithangen in het Apenheul klim- en klauterbos.

De aap uithangen kan zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober van 10.00 tot 18.00 uur

Fotocredits: Caroline van der Waal

Een stoer en veelzijdig programma voor alle leeftijden!

20 okt 11:30 - 21 okt 2018 18:00
Landal GreenParks

Een stoer en veelzijdig programma voor alle leeftijden!

Landgoed 't Loo is ook dit jaar weer het toneel voor het Roots in the Woods festival.

Kinderen kunnen genieten van een gevarieerd kindertheater, mogen pompoenen uithollen, vetbollen maken en marshmallows roosteren boven het vuur. Verder zijn er diverse outdoor activiteiten en veel live optredens van lokale artiesten.

Er is een plein waar allerlei oude ambachten worden beoefend. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een paar klompen of je eigen muts plooien. En pas op voor de imker met zijn wespen!

Tussendoor moet er natuurlijk goed worden gezorgd voor de innerlijke mens. Daarom zal er op beide dagen genoeg lekkers te drinken en te eten zijn!

Het festivalterrein is voor iedereen gratis toegankelijk, ook voor bezoekers van buiten het park. Iedereen is welkom op zaterdag 20 oktober van 12.00 tot 21.00 uur. Op zondag 21 oktober sluit het festival om 18.00 uur. Kijk voor meer praktische informatie op de site

Ode aan de herfst!

20 okt 12:00 - 21 okt 2018 18:00
Landal GreenParks

Ode aan de herfst!

Landal Miggelenberg pakt ook dit jaar weer uit met een aansprekend Roots in the Woods programma.

Op het sfeervolle festivalterrein dat voor iedereen vrij toegankelijk is, staan diverse theatervoorstellingen en kinderactiviteiten gepland. Op zaterdag 20 oktober staat het theaterstuk Balei Kronen Lakei op het programma. Ook kun je dansen met Kung Fu Panda en zal Bollo aanwezig zijn tijdens de shows. Op zondag 21 oktober komt Huub TV de kinderen vermaken met zijn voorstelling. Rogier de Avontuur neemt iedereen mee in zijn avontuurlijke eigen wereld.

Daarnaast zijn er ook nog tal van activiteiten. Zo kunnen kinderen op beide dagen knutselen, kleien in het klei atelier, pony rijden, lasso werpen. Ze kunnen genieten van zelf gepofte kastanjes, luisteren naar de mooiste verhalen, een kijkje nemen op de ambachtsmarkt en nog veel meer. 

Voor de bierliefhebber is de herfst de ultieme tijd van het bockbier. Tijdens Roots in the Woods is daarom de speciale Brand Bier Truck aanwezig. En wie honger heeft gekregen, kan voor de heerlijkste gerechten terecht op het festivalterrein. Ook in de Brasserie wordt een aangenaam diner geserveerd. Reserveren kun je doen via 055 - 3781251. Kijk voor meer praktische informatie op de site >>

Sprietsels - Help, de Sprookjes zijn op

Zaterdag 20 oktober 12:30 - 17:45
Beekpark

Sprietsels - Help, de Sprookjes zijn op

Het personeel van de Barones van Weleer zit opgesloten op de oude rommelzolder totdat zij een nieuw sprookje hebben bedacht. Wie helpt mee een nieuw verhaal te verzinnen?

Wil jij mee helpen bij het verzinnen van een nieuw verhaal? Of vind je het leuk om mee te kijken en luisteren naar een spiksplinternieuw sprookjesverhaal? Ga dan mee op avontuur met Sprietsels Improvisatietheater

Speeltijden zaterdag 20 oktober: 12:30/15:15/17:45 uur. De prijs is 2 muntjes, en kinderen krijgen daar een glaasje limo bij.

Deze voorstelling is onderdeel van het Orpheus kindertheater

 

De Nachtadvocaat

Zaterdag 20 oktober 14:00 - 23:00
Beekpark

De Nachtadvocaat

Als het donker wordt verruilt de Nachtadvocaat zijn toga voor zijn koptelefoon. Voor Roots verkent hij nu ook overdag de grenzen van zijn platenkoffer. Reken op lome blues, zompige funk en nog meer lekkers.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Hirondelles - Crêpes de la bête

20 okt 14:00 - 21 okt 2018 17:15
Beekpark

Hirondelles - Crêpes de la bête

Acrobatiek, jongleren, humor en.... crêpes. Het is zwoegen en zweten voor de nazaten om het eens zo chique crêpesrestaurant draaiende te houden. Alleen een kleine keuken en wat tafels en stoelen zijn nog over. Verbazend wat daar allemaal nog mee kan!

Maak kennis met een groep jonge enthousiaste acrobaten. Ze zetten een voorstelling vol spektakel en emotie neer. Met en tussen het publiek. Neem alvast een voorproefje met de video hieronder.

Speeltijden: zaterdag 14:00/17:15/18:45 uur - zondag 14:00/15:45/17:15 uur

Herman Brock Jr.

Zaterdag 20 oktober 15:00 - 15:45
Beekpark

Herman Brock Jr.

Het muzikale verhaal van 'The Old World'. Over iemand die zijn heil ergens anders zoekt. Hard werken, geld verdienen en een beter leven krijgen. De Volkskrant hierover: "een heerlijke Nederlandse Bluegrass plaat". Gepassioneerde muziekanten delen hun enthousiaste presentatie met de bomen in het Beekpark én het publiek daartussen. 

Herman Brock Jr. is een linkshandige bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Terneuzen. Het begin 2015 op cd en vinyl verschenen bluegrass-album ‘The Old World’ is opgenomen met the Blue Grass Boogiemen, Joost van Es, Janos Koolen, Jeroen Schmohl, Herman Brock Sr, The Brockettes, The Blue Grass Bunch, Laurens Joensen en vele andere groten uit de top van de Nederlandse bluegrass scene.

Met beste bluegrassmuzikanten brengt Herman Brock jr. ‘The Old World’ op het podium tot leven. Muzikale grootheden als The Carter Family, The Stanley Brothers en Bill Monroe krijgen een eerbetoon. Daarnaast komen Zeeuwse legendes voorbij, en zeeuwen die een beter leven zochten in Amerika. Tot slot laat Herman Brock jr. zijn persoonlijke kant zien. 

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Circusdrome - Su Bebe

20 okt 15:45 - 21 okt 2018 16:00
Beekpark

Circusdrome - Su Bebe

In de voorstelling Su Bebe van Circusdrome zien we een man die op clowneske wijze de behoeften van zijn baby probeert te vervullen. Hij jongleert, balanceert en maakt muziek. En als dat niet genoeg is wordt de hulp van het publiek ingeroepen.

Speeltijden zaterdag 20 oktober: 15:00/17:00 uur - zondag 21 oktober 13:30/14:30/16:00 uur

Jay Roon & The Loose Ends

Zaterdag 20 oktober 16:30 - 17:15
Beekpark

Jay Roon & The Loose Ends

Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na zes intensieve jaren on the road en drie studioalbums op de plank vond hij het een goed moment om de eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en op een frisse manier de wereld in de ogen te kijken. Kijk jij terug in het Beekpark?

Om inspiratie op te doen trok Jay-Roon naar New Orleans waar hij een paar weken onderdak vond in de wijk Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Tijdens zijn omzwervingen kwam hij in aanraking met de intense muzikale straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten zoals Meschiya Lake and the Little Big Horns, Walter “Wolfman” Washington & Leyla mcCalla aan het werk. Beinvloedt door de traditionele blues en jazz, aangewakkerd door de exotische hartslag van “The Big Easy” keerde Jay-Roon terug om aan nieuw materiaal te werken.

Het fundament van "The Loose Ends"

In de voorlopers van de Catalaanse Pyreneeen vond Jay-Roon een residentie in een verbouwde cementfabriek waar de demo’s werden geproduceerd voor een nieuw album.  Niet lang daarna werd de band “The Loose Ends” gevormd met Mischa Porte (Luwten) op drums, Donné La Fontaine (T99) op contrabas en Sander Borst (Lead Beater) op electrisch gitaar. In mei 2017 werd het album ”Home to many a Creature” opgenomen in de Schenk Studio in Amsterdam en zal aankomende winter worden uitgebracht op het vernieuwde Munich Records.

Meer dan 100 songs

Meer dan 100 liedjes schreef Jeroen Mesker de afgelopen jaren als oprichter en bandlid van onder andere the Amoks, Pedro Delgados en Maison du Malheur.  Zijn repertoire staat bol van de invloeden uit de blues en al haar aanverwanten zoals rock & roll en jazz uit de jaren ’30 en ’40. De meeste hebben een sterk verhalend karakter, naast de gebruikelijke onderwerpen uit die tijd zoals illegale gokparadijsen, ondergrondse kroegen en hartverscheurende vrouwen zingt, schreeuwt en gromt Mesker over de meest uiteenlopende praktijken zoals onkruid, lelijke gebouwen, autowrakken en de stand van de maan.

Sfeervolle, swingende én intieme rootsplaat

Op zijn tiende studioalbum “Home to many a Creature” doet Jeroen Mesker onder de naam Jay-Roon zijn reputatie als songwriter alle eer aan. Bijgestaan door the Loose Ends en een hele rits opvallende gastmuzikanten levert hij een sfeervolle, swingende, soms zelfs intieme rootsplaat af en creeert hij tegelijkertijd een nieuw onderkomen voor zijn eigenzinnige en inmiddels herkenbare stijl. Bekijk meer op hun Facebookpagina.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Jan Terlouw Junior

Zaterdag 20 oktober 18:00 - 18:45
Beekpark

Jan Terlouw Junior

Een maniakaal verhaal dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Beleef de lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten. (fotocredits: Peter van Hal)

Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Kortom: neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub.

Live stap je samen met Jan Terlouw Junior (zang/piano), Isaac McCluskey (trombone/achtergrondzang), Stef Bulten (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums) in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging.

 

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Blackbird

Zaterdag 20 oktober 19:45 - 20:35
Beekpark

Blackbird

Rauwe, vintage gitaarsounds golven door het park. Daarbij komen filmische western strijkers en tussen de bomen hoor je een magnifieke folk en soul stem. Ergens klinkt het als Frank Sinatra. Wat hoor je? Blackbird!

 

Blackbird brengt songs over het vieren van het leven, de zoektocht naar geluk en hoe we daar soms in verdwalen, waarvan je hetzelfde gevoel krijgt als een zwoele zomerse avond. Haar doortastende en zuivere stem, en aanstekelijke presence maken haar een genot om te zien op te treden. Na het releasen van zelf geschreven debuutsingle ‘Wicked Song’ werd Blackbird al uitgeroepen tot NPO Radio 2 Nieuwe Naam. En dat met een saus van rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers samen met een magnifieke folk en soul stem. Hoor, zen en beleef het zelf in de video hieronder.

 

 

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Jick Munro & The Amazing Laserbeams

Zaterdag 20 oktober 21:30 - 22:30
Beekpark

Jick Munro & The Amazing Laserbeams

Je hoort een mix van bluegrass, country, folk, blues and Americana. Je ziet veel plezier op het podium. En dat gecombineerd met de prachtige passende stemmen. Met de banjo, mandoline, accordeon en kazoo maakt Jick Munroe 'handclappin’, feetstompin’, houserockin’ and bootyshakin’ muziek.

Tijdens hun loopbaan heeft de band het podium gedeeld met nationale en internationale sterren als “Pokey Lafarge & the South City Three”, “Typhoon”, “The Dustbowl Revival”, “De Staat”, “John Coffey”, “Orgelvreten” and “The Kik”. De afgelopen jaren kwam je Jick Munro onder andere tegen op Pinkpop, in Paradiso Amsterdam, op verschillende bevrijdingsfestivals, de Zwarte Cross, Noorderslag, TT Assen en meer. En in dit rijtje mag Roots in the Woods natuurlijk niet ontbreken!

Het Jick Munro’s debuut album “The Ark” uit de 2016 is sprekend voor de diversiteit en uiteenlopende stijlen van de band. De band is niet tegen alcohol. Het album bevat dan ook onder andere een ode aan whisky (Bourbonista) en een ode aan het bier (Drinking Song).

Maak kennis met deze plezierige mensen en muziek. Bekijk hieronder hun laatste singel 'Old Joe'. See you at Roots!

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Theater Groentje

Zondag 21 oktober 11:00 - 16:30
Beekpark

Theater Groentje

Groentje staat voor de natuur, met een theatervoorstelling met eigen liedjes, aangevuld met bestaande liedjes over de dieren en de natuur in Nederland.

De voorstellingen van Groentje zijn om te beleven, en tegelijkertijd dingen te leren over dieren en de natuur!Tijdens de voorstelling leren kinderen over het bestaan van dieren en komen ze leuke weetjes over het dier zelf te weten. Kom meer te weten over theater Groentje op groentjekinderliedjesdoetheater.nl.

Speeltijden zondag 21 oktober: 11:00/13:45/16:30 uur. De prijs is 2 muntjes, en kinderen krijgen daar een glaasje limo bij.

Deze voorstelling is onderdeel van het Orpheus kindertheater

Turbo Touw Tornado

Zondag 21 oktober 12:00 - 18:00
Beekpark

Turbo Touw Tornado

De warming up voor het festival. Laat je opzwepen voor een heerlijke dag Roots. En paradeer trots rond met een spring-bewijs. Leeftijd doe er niet toe. Je bent toch zo oud als je je voelt?

Spring in. Neem jezelf niet te serieus. Wie twijfelt wordt resoluut meegesleept in het enthousiasme van de springers. De machinist zorgt met behulp van een noodstop voor een veilig verloop van het rond zwierend touw. Daarnaast bedient hij de knoppen van het soundboard vol komische zelf ingesproken kermisgeluiden. Spring uit je dagelijkse ritme. Spring mee.

 

TG Ranja - De magische steen

Zondag 21 oktober 12:30 - 17:45
Beekpark

TG Ranja - De magische steen

In deze voorstelling staat de heksenwereld op zijn kop. De magische steen is zoek! Drie eigenwijze heksjes zijnop pad gestuurd naar de mensenwereld met een missie: zoek de
magische steen!

Veda, Trixie en Adora zetten hun beste beentje voor om deze opdracht te laten slagen. En daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken.

Speeltijden zondag 21 oktober: 12:30/15:15/17:45 uur. De prijs is 2 muntjes, en kinderen krijgen daar een glaasje limo bij.

Deze voorstelling is onderdeel van het Orpheus kindertheater

DJ Pappy O’Daniel

Zondag 21 oktober 14:00 - 21:00
Beekpark

DJ Pappy O’Daniel

DJ Pappy O’Daniel draait de fijnste plaatjes om helemaal in de roots-sfeer te blijven. Van oldskool delta blues en cajun, tot hedendaagse folk en alternative country. Waar mogelijk van vinyl en altijd in stijl. Chill out en come to Pappy!

Verwacht van DJ Pappy O’Daniel geen dikke mix-set, wel een fijne sfeer. Chill......

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Nathan James Trio

Zondag 21 oktober 15:00 - 15:45
Beekpark

Nathan James Trio

Homemade. Instrumenten en skills. Nathan James is gewapend. Met wasbord gitaar, stompbox van oude planken en mondhormonica. 

Roots wordt overgenomen door zelfbedachte uitgesproken muziek. Begonnen in 'the woods' van California. Gevormd door bluesveteraan James Harman. Bekroond met een 1e plaats op de International Blues Challenge in Memphis. En op zondagmiddag 21 oktober om 14.30 uur in het Beekpark van Apeldoorn. Bekijk hieronder alvast een voorproefje. Wie neem jij mee in Amerikaanse blues-sferen?

 

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Garrett T Capps

Zondag 21 oktober 16:30 - 17:15
Beekpark

Garrett T Capps

Op zijn laatste release 'Y Los Lonely Hipsters', biedt Garrett T. Capps de wereld een volkslied over zijn thuisstad in de vorm van "Born In San Antone" - een Zuid-Texaans rock 'n soul-epos. Nu kijkt hij over de grenzen. Als piloot met een missie onder de naam 'NASA country' presenteert hij zijn ruimtelijk streven op zijn album In The Shadows (Again).

Een goede introductie in 'ruimtelijke' werk is "Born Into A Ballroom". Dit drijft ergens tussen een ruimtewandeling en "cagey Texas folksong." Capps' 'twangy vocals' krijgen hier de eerste dans mee door de gitaar van B.J. Cole, een bekende Engelse speler prominent aanwezig op Elton John's "Tiny Dancer". Het titelnummer van het album wordt gelanceerd met drums en een sonische boost van lokale geluidskunstenaar Justin Boyd. "Here right now" is het meest vooruitstrevende en mogelijk aanstekelijke nummer. Het wordt beschreven
door Capps als 'The War on Drugs meets Gram Parsons'. Met zes minuten en 22 seconden is het niet het langste nummer op het album, maar biedt het veel bewijs van het vermogen van Capps om pakkende epische songs te maken. "Baby Please" is gevuld met gitaarlicks en vioolsolo's die horen bij verslagenheid die wordt gevoeld met heel het hart. Kom de ruimtereis, los van tijd en plaats, meemaken in het Beekpark.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

The Goon Mat & Lord Benardo

Zondag 21 oktober 18:00 - 18:45
Beekpark

The Goon Mat & Lord Benardo

Een Old School Blues-gitarist in combinatie met een 'Lord' die het spelen van de harp naar een 'next level' brengt. Dit is rauwe, wilde en super sexy boogie blues uit Luik, België. Dit duo heeft zoveel energie dat ze de hele stad, of het hele park, ermee kunnen opzwepen.

The Goon Mat aka Mathias Dalle is een Old School Blues-gitarist, die de wereld rondtourde, hij heeft de techniek van een 'Young Elmore James' en de rauwheid van Iggy and the stooges. Zijn hoofdthema is rauwe wilde Blues Trash Boogie. Aan zijn rechterkant is Lord Benardo, oftewel Fabian Bennardo. Hij brengt het spelen van de harp in een nieuw level. Woorden schieten te kort. Maar we proberen het toch: 'te gek, dit wil je meemaken'.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant