Filter

DJ Fros in 't Bos

Vrijdag 13 oktober 17:00 - 23:59
Beekpark

DJ Fros in 't Bos

Die schoenen zijn gemaakt om te bewegen. Een boswandeling op muziek? DJ Fros in 't Bos draait vrolijke, energieke muziek van de jaren 70 tot nu. These boots are made for walking.

Fotocredits: Isabelle Renate la Poutré

Arp Frique

Vrijdag 13 oktober 20:00 - 20:45
Beekpark

Arp Frique

Van de provincie naar de wereld(muziek). Boogie, afro, disco. De onmiskenbare sound van de Arpsynths (denk William Onyeabor) en de stuwende afrobeat van Fela Kuti komen altijd terug.

Arp Frique; geboren in de provincie, opgegroeid in Rotterdam, man van de wereld geworden in Amsterdam. Chic le Freak ligt ook op de loer, zonder dat het geforceerd aandoet. Een live set alsof een dj 'm aan elkaar draait, uitgevoerd door een zevenkoppige band.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Bazzookas

Vrijdag 13 oktober 21:30 - 22:30
Beekpark

Bazzookas

Deze 8-man sterke band neemt iedereen te grazen. Ze stormen uit hun Amerikaanse schoolbuzz en rollen het festival, met iedereen erin, op. Ze gaan loos.

Met blazers, toeters en bellen spelen ze het festival en zichzelf ondersteboven. Er zijn ondertussen al veel sporen achtergelaten en verdiend. In Nederland (o.a. Zwarte Cross, Concert at sea, Parkpop en talloze andere...). Maar inmiddels ook in heel Europa en daarbuiten. In maart gaan de Bazzookas naar Australië voor een 2-weekse tour! 

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Limofabriek

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00
Beekpark

Limofabriek

Hoi, welkom in de Limo Fabriek! Stap op en loop de fabriek in! Giet ‘m vol, draai de band en maak bubbels in het mini-limo-lab. En dan… tappen maarrrr! Fijne glaasjes limo speciaal voor kinderen die dat wel lusten!

Limonade maken kan op zaterdag 14 en zondag 15 oktober tussen 12.00 en 18.00 uur.

Het Hart-hospitaal

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00
Beekpark

Het Hart-hospitaal

Zie hoe Dokter Hart gebroken hart reparaties uitvoert. Loop binnen op het spreekuur voor hartverwarmende zaken. Dokter hart en zijn verpleegsters heten iedereen van harte welkom.

In zijn jonge jaren droomde Dokter Hart van een carrière als superster. Bij gebrek aan talent belandde hij uiteindelijk in het hospitaal en werd hartchirurg. Daar voert hij nu gebroken hart operaties uit. Deze liefdevolle show is geschikt vanaf 8 jaar. Je kunt het spreekuur bezoeken op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Landal Miggelenberg

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 17:00
Landal GreenParks

Landal Miggelenberg

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober pakt Landal Miggelenberg in Hoenderloo ook dit jaar weer uit met een aansprekend Roots in the Woods programma. Op het gezellige festivalterrein, dat voor iedereen vrij toegankelijk is, staan diverse theatervoorstellingen en kinderactiviteiten gepland. Op beide dagen draait de gezellige hippie “DJ Joep” vanuit zijn oude brandweerauto de lekkerste vinyl platen.

‘Gevleugelde vertellingen’ in sfeervol theater

Op zaterdag de 14e wordt het kindertheater onder andere verzorgd door de ‘gevleugelde vertellingen’ van Mees. Geestig, griezelig, ondeugend, maar altijd intiem en liefdevol. Wat is waar? En waar ben ik ook al weer? O ja, in dit Mezenhuis – misschien wel het sfeervolste theatertje van Nederland. Maar dat is maar een tipje van de sluier van het drukke programma.

Vreemde vogels, schilderen met chocola en lasso werpen

Op zondag speel de voorstelling ‘De Kluis’. Is het een vogel?! Een vliegtuig?! Nee het is....Inspecteur Mast, de eigenzinnige inspecteur die zijn opdrachten altijd op een beetje vreemde manier tot een goed einde weet te brengen. Daarnaast laat Coco Coco zien dat chocolade niet alleen erg lekker is, maar ja kan er ook mee schilderen en tattoo’s maken. Natuurlijk kan je beide dagen knutselen, lasso werpen, luisteren naar de mooiste verhalen en nog veel meer.

Foods na Roots op het terrein en in het restaurant

Wie honger heeft gekregen van alle activiteiten kan voor de heerlijkste gerechten terecht op het festivalterrein, maar ook in het schitterend verbouwde restaurant. Zaterdag van 12:00 tot 19:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Kijk hier voor de contact-, adres- en route-informatie.

Martin Forget

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 18:00
Beekpark

Martin Forget

In zijn zoektocht naar wie hij is, verandert Martin in een musicus, een cowboy, een fietser… Wat wil hij zijn!? Hoe kan hij iemand worden!? Een spannend verhaal met korte onderdelen.

Uit de totale chaos komt uiteindelijk een nieuwe identiteit naar boven, waarin ieder kind zich herkent. Een spannend verhaal met korte onderdelen. Tijdens het spel wordt absurditeit werkelijkheid. Martin speelt met thema’s als vriendschap, eigenwaan, onzekerheid en dromen. Kijk ook op theaterzonderblabla.nl.

Fotocredits: Pieter Postma

Pop the Corn and make your meal

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00
Beekpark

Pop the Corn and make your meal

Bak ze bruin. Die maiskorrels en het deeg. Om ze daarna lekker op te smikkelen. En ontdek tegelijk hoe brood en popcorn worden gemaakt.

Je kunt pocorn en brood bakken op zaterdag 14 en zondag 15 oktober van 12.00 ot 18.00 uur.

Fotocredits: Caroline van der Waal

De vogelvrijen (El Capstock)

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 18:00
Beekpark

De vogelvrijen (El Capstock)

Twee stoere cowboys komen een westernfilm opnemen. Een echte Hollandse spruitjes Western. Ben je toeschouwer, filmer of deelnemer in deze slapstick-achtige omgeving?

Twee stoere cowboys op leeftijd, “de jonge hond” Jack Russel, (rijzende ster aan het firmament) en Van Bill, (de John Wayne van de Hollandse spruitjes film). Een goeierd en een lelijkerd (is alles wel wat het lijkt?), brengen slapstick-achtig straattheater. Hoewel gehecht aan hun tradities, moeten ook zij zich aanpassen aan de moderne tijd. Dit alleen al leidt tot hilarische beelden. Een combinatie tussen stomme film en scenes uit de grote western films als “Once upon a time in the West” en “The Good, the Bad and the Ugly”. Ongedwongen, met als belangrijkste boodschap: "Lach, of ik schiet!”. Bekijk alvast de preview op de site of op Youtube.

BamboeBeest

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 18:00
Beekpark

BamboeBeest

We gaan een BamboeBeesten optocht maken. Misschien met tentakels, scherpe tanden of reusachtige klauwen. We kunnen bergen energie en vele hulp gebruiken. Help je mee?

Zeezelaar maakt kunst met kinderen. Het is een combinatie van een zeehond, een ezel en een adelaar. Dat doen ze buiten, met natuurlijk en gerecycled materiaal. We maken met z’n allen één kunstwerk. Kinderen zijn kunstenaars! Kijk ook op Zeezelaar.nl of op Youtube.

De Zuurstok // Twee Visjes

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 18:00
Beekpark

De Zuurstok // Twee Visjes

Duik mee naar de onderwaterwereld of ga mee met een bezoekje aan de koning van Snoepjesland in de voorstellingen ‘Twee Visjes’ en ‘De Zuurstok’.

Pok & Pia beleven elke keer weer een avontuur uit de Toverkist. Zo vinden Pok & Pia bijvoorbeeld een zuurstok in de kist. Maar wat is dat nou? De zuurstok smaakt helemaal niet lekker! Ga mee op bezoek bij de koning van Snoepjesland tijdens de voorstelling ‘De Zuurstok’. Wie weet heeft die gemene heks van de Zoutberg er wel iets mee te maken… Meer zin in een avontuur onder water? Duik en dans dan mee met de voorstelling ‘Twee Visjes’. Pok heeft net haar zwemdiploma gehaald en die kan nog wel eens goed van pas komen tijdens dit spetterende avontuur. Beide voorstellingen zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar oud en duren ca. 40 minuten. Kijk voor meer informatie op theaterdetoverkist.nl.

Schminken bij de kindercarrousel

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00
Beekpark

Schminken bij de kindercarrousel

Dametjes, maar natuurlijk ook heertjes, kunnen zich bij de schminkdames van De Kindercarrousel laten omtoveren in prachtige vlinders, kleurige bloemen of een gevaarlijk monster of een ‘tattoo’ laten zetten.

De dames en heren kunnen bij schminkdames terecht:

zaterdag 15 oktober: 12.00 - 18.00 uur

zondag 16 oktober: 12.00 - 18.00 uur

Zie voor meer informatie de website.

Roadkill Volkov

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 21:00
Beekpark

Roadkill Volkov

Igor en Stanislav Volkov zijn door gelukkig toeval in Nederland beland. Met de herinnering aan hun ouders die jarenlang een roadkillrestaurant uitbaatten, gaan de broers aan de slag. Verwacht geen half kippetje, videe of zelfs een boeuf stroganoff, maar laat je verleiden door de gebroeders Volkov en hun familiale specialiteiten. Aangenaam absurd straattheater.

Een show voor jonge kinderen begeleid door hun ouders. Lees meer over dit bijzondere restaurant en haar uitbaters op hun site.

Theaterdier (Max Molenaar)

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00
Beekpark

Theaterdier (Max Molenaar)

In het terrarium zit het een theaterdier. Een literair leesbeest, gevangen in zijn eigen kunstwereld. Verovert het jouw hart?

Laat jij je 'grijpen' door het theaterdier? Een literair leesbeest, gevangen in zijn eigen kunstwereld. Op de scheiding tussen mens en dier ontstaat de kunst, de humor en de liefde. Mensen komen heel dichtbij, zonder dat ze zich bezwaard voelen. Als een film, een tablet of een schilderrij, maar dan echt. Wie gaat mee in zijn wereld?

Ga mee op zaterdag 14 en zondag 15 oktober van 12.00 tot 18.00 uur.

Klimmen en klauteren

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00
Beekpark

Klimmen en klauteren

Kom de aap uithangen in het klim- en klauterbos.

De aap uithangen kan zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober van 12.00 tot 18.00 uur

Fotocredits: Caroline van der Waal

LOEK!

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00
Beekpark

LOEK!

Het museum waar je iedere dag bent. Dat is het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte. Zie je de prachtige beelden wel? Ken je de burgemeester die dag en nacht hier in het Beekpark staat? Tijdens LOEK krijgt die burgervader een tweede kans. Om gezien te worden en om te laten zien. De visie van LOEK.

LOEK geeft de burgervader een tweede kans op:

  • zaterdag 14 oktober tussen 12.00 en 18.00 uur
  • zondag 15 oktober tussen 12.00 en 18.00 uur

DJ Pappy O’Daniel

Zaterdag 14 oktober 13:00 - 21:00
Beekpark

DJ Pappy O’Daniel

DJ Pappy O’Daniel draait de fijnste plaatjes om helemaal in de roots-sfeer te blijven. Van oldskool delta blues en cajun, tot hedendaagse folk en alternative country. Waar mogelijk van vinyl en altijd in stijl. Chill out en come to Pappy!

Verwacht van DJ Pappy O’Daniel geen dikke mix-set, wel een fijne sfeer. Chill......

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Joseph Huber

Zaterdag 14 oktober 14:30 - 15:30
Beekpark

Joseph Huber

Met zijn oprechte en goed bewerkte liedjes. ‘pakt ‘Joseph Huber je. Dans en emotie gaan hand in hand.

Zowel lekkere dansbare melodieën als eerlijke hartverscheurende songwriter-songs komen voorbij. Huber spreekt het hele spectrum van vreugde en pijn aan, en weet als geen ander hoe je dat kunt opwekken. Lees en luister op josephhubermusic.com.

Fotocredits: Michelle

 Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Sunday Kids

Zaterdag 14 oktober 16:30 - 17:30
Beekpark

Sunday Kids

Een combinatie van Amerikaanse gitaar rock uit de jaren zestig en zeventig en moerasachtige bluesrock sound. Dat is wat de Sunday Kids over het Beekpark uitstrooien.

Denk bij hun sound aan bands zoals The Black Keys, Kings of Leon en Black Rebel Motorcycle Club. Door hun tour in Groot-Brittannië, De Popronde 2014, De Wereld Draait Door en doe-ondersteuning voor Lucinda Williams (Paradiso) en Beth Hart (HMH) is het een goed geoliede rock & roll machine. Nieuwsgierig of een voorproefje horen? Ga naar Sundaykids.tv.

 Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Mark Olsen of the Jayhawks

Zaterdag 14 oktober 19:00 - 20:00
Beekpark

Mark Olsen of the Jayhawks

Het begin van de zaterdagavond is voor Mark Olsen of the Jayhawks. Wees voorbereid op alternatieve stemmingen en unisono zang gevolgd door harmonieën.

Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson, oprichter en zanger van The Jayhawks. Albums als ‘Hollywood Town Hall’ (1991) of ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) zijn tijdloze meesterwerken. Olson verliet de Jayhawks, maakte een aantal solo-albums en albums met The Original Harmony Ridge Creek Dippers om in 2011 nog eenmalig een plaat te maken met zijn oude band.

Ondertussen vond Olson een nieuwe partner in het leven én in de muziek: de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste Ingunn Ringvold. Samen met haar bracht hij het zeer goed ontvangen album ‘Good-bye Lizelle’ uit, toert hij over de hele wereld en is hij te bewonderen op Roots in the Woods. Wil je weten wat je mist als je niet komt? Kijk op markolsonmusic.com of op Youtube.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

T99

Zaterdag 14 oktober 21:00 - 22:00
Beekpark

T99

De afsluiter van de zaterdag is voor T-99. Drie rock-‘n-roll-vrijbuiters. Ga met ze mee en ontsnap aan de dwangbuizen van de internationale muziekpolitie. "De meest opwindende en verieuwende roots band in Nederland en ver daarbuiten" volgens OOR.

Ze spelen op vintage instrumenten met enorme energie, grote muzikaal vakmanschap en veel passie een uniek brouwsel van muzikale stijlen. Dat kan eigenlijk alleen worden omschreven als ‘de T-99-sound’. Als je toch wilt vergelijken, denk dan maar gewoon aan Dr. John die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige garage net buiten Austin, Texas. Voel het alvast op t99.com en kijk op Youtube.

Fotocredits: Sasha Ivantic

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Circus PomPom

Zondag 15 oktober 12:00 - 18:00
Beekpark

Circus PomPom

Interactieve tovershow. Vol magische komische en spectaculaire momenten. Echt klassiek circustheater.

 

Voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Meer informatie op circuspompom.nl.

Theater Groentje

Zondag 15 oktober 12:00 - 18:00
Beekpark

Theater Groentje

Een theatervoorstelling met eigen liedjes, aangevuld met bestaande liedjes over de dieren en de natuur in Nederland. Het is ‘DoeTheater’. Dat staat voor meedoen, zingen, luisteren, muziek maken, dansen en nog veel meer.

Kinderen hoeven niet stil te blijven zitten maar mogen de theatervoorstellingen beleven. De liedjes zijn educatief en worden op een speelse manier aangeboden. Tijdens de voorstelling leren kinderen over het bestaan van dieren en  komen ze leuke weetjes over het dier zelf te weten. Kom meer te weten over theater Groentje op groentjekinderliedjesdoetheater.nl.

De Nachtadvocaat

Zondag 15 oktober 13:00 - 19:00
Beekpark

De Nachtadvocaat

Als het donker wordt verruilt de Nachtadvocaat zijn toga voor zijn koptelefoon. Voor Roots verkent hij nu ook overdag de grenzen van zijn platenkoffer. Reken op lome blues, zompige funk en nog meer lekkers.

Het Roots Preuvement

Zondag 15 oktober 14:00 - 20:00
Binnenstad / Caterplein

Het Roots Preuvement

Met het Roots in the Woods festival brengen wij een ode aan de herfst op de Veluwe. Daarbij hoort natuurlijk ook aandacht voor het proeven van streekgerechten en -producten. En die aandacht krijgen ze op het Caterplein in Apeldoorn (naast het Beekpark).

Eten, drinken en...

Daarom toveren wij het Caterplein op zondag 15 oktober tussen 14:00 en 20:00 uur, om tot een waar Roots Preuvement. Ondernemers schotelen jou de smaak van de Veluwe voor. Geniet bijvoorbeeld van heerlijke Veluwse paddenstoelen onder het genot van een herfst Bok biertje.

Muziek

Roots in the Woods zou Roots niet zijn als er niet voor speciale programmering wordt gezorgd om de hele middag te omlijsten.

Barber Ro

Zondag 15 oktober 14:00 - 20:00
Beekpark

Barber Ro

Mannen met baarden opgelet: Barber Ro staat voor je klaar om de baard weer even lekker te trimmen en de haren te knippen. Zo ga je fresh de avond in.

Barber Ro knipt en scheert op zondag:

zondag 15 oktober: 13.00 - 19.00 uur

Broken Sun

Zondag 15 oktober 14:30 - 15:30
Beekpark

Broken Sun

Americana, Rootsrock en AltCountry, dat is wat Broken Sun je voorzet. Artiesten die van in vloed zijn, zijn o.a. Ryan Adams, Neil Young, John Hiatt  en Tom Petty.

De muziek heeft een sterk Amerikaanse invloed. September 2016 zag hun nieuwe single, getiteld ‘Daylight Saving Time’ het daglicht. De band ontwikkelt hun Americana sound door. Dit melancholische nummer is de opmaat naar een nieuw album. Terwijl de band druk aan het schrijven en opnemen is, komt in maart 2017 nog een nieuwe single uit, getiteld ‘In The Nighttime’. Daarin smelt de band hun Americana samen met disco invloeden om tot een dansbaar geheel te komen. Oja, en tussendoor staan ze ook nog bij ons.

 Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

The Goat Roper Rodeo Band

Zondag 15 oktober 16:00 - 17:00
Beekpark

The Goat Roper Rodeo Band

Verfrissende, opwindende klanken en eigenzinnige teksten. Dat kenmerkt deze band. Een uniek geluid waar je van gaat houden.

Wil je weten hoe eigenzinnig precies? Bezoek goatroperrodeoband.co.uk.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Raw Flowers

Zondag 15 oktober 17:45 - 18:30
Beekpark

Raw Flowers

Klinkt als... ‘Hoop en troost voor teleurgestelde progressieven en instant bevrediging voor de melancholieken. Hier zijn Raw Flowers!’. Waarbij moet worden toegevoegd 'Vanuit je ballen, Law!’

De Achterhoekse gitaarband speelt vanaf dag 0 energieke shows op festivals, poppodia, kroegen en zalen door het hele land. In 2014 komt de titelloze en goed ontvangen debuutplaat uit op vinyl, gevolgd door de singles Pharaoh’s Blues en Semper Fi. Opdat de kerstening wordt doorgezet, met kloten natuurlijk. Het is even rustig in 2016, maar nu zijn ze terug! Met meesterbrouwer en voorproever Raymond Grevink op bas is het beest weer hongerig. It needs to feed. Lees meer op Tumblr.

Dit optreden is geprogrammeerd in samenwerking met Gigant

Landal Landgoed ‘t Loo

20 okt 14:00 - 21 okt 2017 17:00
Landal GreenParks

Landal Landgoed ‘t Loo

Roots in the Woods viert de komst van de herfst op de Veluwe. En dat dat niet altijd alleen in een bos hoeft plaats te vinden bewijst festivallocatie Landal Landgoed ‘t Loo in Oldebroek. Het festival speelt zich af op de rand van bos en water is daarmee een bijzondere Roots plek. Want waar anders beleef je Roots in the Woods op het strand?

Muziek, theater en lokale smaakmakers

Op vrijdag 20 oktober om 14:00 uur de poort open voor het publiek. Op het gezellige en mooi aangeklede terrein is er ruimte voor zowel een kinder(theater) podium als een podium voor de lekkerste Roots muziek. Iedereen die van lekker eten en drinken houdt, kan er terecht bij vele kramen, waar (vaak lokale) ‘smaakmakers’ de lekkerste hapjes en gerechten serveren. Neem plaats op het terras en geniet met live muziek of een (straattheater) act van wat de Veluwe te bieden heeft. Om 21:00 sluit het festival haar poorten.

Op volle toeren en bootcamp!

Op zaterdag de 21e om 12:00 uur gaat de poort weer open. Net als op vrijdag vinden ook weer tal van activiteiten plaats voor kinderen, draait het theaterpodium op volle toeren en klinken de lekkerste blues, folk en americana klanken van het muziekpodium. Liever actief aan de slag? Schrijf je in voor een heerlijke bootcamp vanaf het festivalterrein. Het terrein sluit op zaterdag om 17:00 uur haar deuren. Kijk voor contact-, adres- en route-informatie.

In het kort:

  • vrijdag 20 oktober van 14.00 tot 21.00 uur
  • zaterdag 21 oktober van 12.00 tot 17.00 uur